Výběrová káva Etiopie KABIRA LOT #1 z české pražírny Beansmith.s je charakteristická tóny zeleného čaje, malin a kandované citronové kůry.
Mustefa Abakeno je drobný pěstitel s 18 hektary půdy poblíž Agaro v oblasti Jimma v západní Etiopii. Má dvě stanice Beshasha (zpracovává téměř výhradně promyté loty) a Kabira (která má více prostoru pro africká lůžka), která je vhodnější pro zpracování přírodní metodou. Kvůli nedostatku vody v oblasti a omezenému prostoru pro fermentaci kávy, fermentuje Mustefa zrna po dobu 8 hodin, než ji přesune na africká lůžka kde se suší 13-16 dní, výsledek lehce připomíná honey zpracování. Při naturálním zpracování se zrna suší na afrických lůžkách 24–27 dní. Mustefa má malou polní laboratoř a v roce 2020 koupil vysoce kvalitní čtečku vlhkosti Sinar, aby zajistil, že veškerý pergamen usušený ve stanicích dosáhne před uskladněním ve skladu stejné úrovně vlhkosti.
Jako každá Etiopie je i tato lehká a příjemná na pití. Kombinaci zeleného čaje a kandované citronové kůry krásně završí maliny.