Výběrová káva Etiopie BOMBE z české pražírny Beansmith.s je charakteristická tóny broskví, mléčné čokolády a jasmínu.
Tato káva nese svůj název po stejnojmenných horách, ve kterých leží většina malých farem místních pěstitelů, z jejichž úrody je káva zpracována. Zpracování této kávy bylo výsledkem návštěvy syna majitele promývací stanice Daye Bensa u Josua Moralese v guatemalské firmě Los Volcanes Coffee. Kenean Dukamo byl fascinován novými způsoby zpracování a díky spolupráci s Josuem pak vytvořil postup zpracování této kávy. Ten je variací tradičního promývacího procesu, při kterém je před sušením zrno zbaveno dužniny za použití vody. Zde však voda v promývacích tancích použita nebyla. Proto je tato metoda také nazvána „suchou fermentací“. Zrno zbavené slupky a většiny dužniny tak leží v promývacím tanku, kde v teplém prostředí automaticky a rychle začínají fermentační procesy. Celý proces vyžaduje mnohem méně vody než tradiční promytí a kromě kladného dopadu na výslednou chuť kávy tak má také příznivé ekologické dopady.
- Farma: Bombe Dry Fermentation - Daye Bensa
- Oblast: Bombe Mountains
- Zpracování: Promyté
- Nadmořská výška: 2000 - 2400 m.n.m.
- Odrůda: Heirloom
- Acidita: Střední acidita
- Cuppingové score: 89