DAK Coffee Roasters

4.6 / 5

Hodnocení

Hodnocení celkem
4.51 / 5
Doporučuje
93%
268 z 289 uživatelů
Nick ověřený zákazník Zobrazit originál pondělí
Doporučuje produkt
Jsem v bodě, kdy je to již třetí balení za loňský rok, takže
kašel kašel
Proč je to tak návykové?
Recept
Recept
Způsob přípravy: Aeropress GO
Káva (g): 12,5
Voda (g): 200
Nastavení teploty vody a mlýnku (Timemore Chestnut C2):

no, to záleží

Když s těmito fazolemi zjemníte (12 až 16 kliknutí) a udržíte teplotu kolem 94 až 96 stupňů, získáte sladký a dortový šálek s ořechy a kořením a skořicovými koláčkovými tóny, které jsou ve skutečnosti tak těžké. skořicová strana, o které by si někdo mohl myslet, že jde o kofermentaci (což nemohu dokázat, ale kofermentace skořice se lišíferentálně). (Nejmenší) nadměrná extrakce v tomto bodě by také mohla vyvolat jemný chlebový tón, který dodává šálku pěkný povrch.

Funkičtější strana vykvétá z hrubších úrovní mletí a teplota, která poskytuje nejjasnější výsledky, je 92 stupňů s nastavením přelití mlýnku na 24 kliknutí.
Tady se odehrávají všechny slovní hříčky a vy si začnete uvědomovat, že na zážitcích z patra skutečně záleží. Nejvtipnější komentáře byly 'ach, brokolice' a 'tady je hodně mrkvový dort!' (sale druhý byl kompliment). Také jsem zjistil, ž...Více
Adam Cinko ověřený zákazník neděle
Doporučuje produkt
Výrazná vůně po dortíku
výrazná chuť dortíku
Velice aromatická
Dávkujte jednou začas, může se přepít
Adam Cinko ověřený zákazník neděle
Doporučuje produkt
Nejzajímavější Keňa jakou jsem kdy pil
Temná, neovocíčková
Zase to tmavé pražení!
Adam Cinko ověřený zákazník neděle
Doporučuje produkt
DAK prostě umí pražit a vybírat zrna
Kokosek
Trošku tmavší pražení na můj vkus
Adam ověřený zákazník neděle
Doporučuje produkt
Štavnatá, ovocná, sladká
db ověřený zákazník neděle
Doporučuje produkt
Recept
Metoda přípravy: WACACO NS2 / 1:3
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení): KINU m47 / 2.2.0
Proces:
Daniel Szlaur ověřený zákazník před týdnem
Doporučuje produkt
Jemná sladkost, která přechází lehce do kysela
Nádherná vůně při bloomu
Milky cake je to maximálně tak po vůni
Ještě se v kávě tolik neorientuji, tak nevím co za tuto cenovku můžu čekat, ale velikost kávových zrn nebyla moc konzistentní
Recept
Metoda přípravy: Aeropress
Káva (g): 15
Voda (g): 230
Teplota vody: 95-100 °C
Mlýnek (nastavení): Timemore C3, 13 cvaků
Proces: Aeropress Flow control, 30g vody z varu, 30s bloom, dolijeme 200 ml a při 1 minutě přikryjeme, po minutě krátce promícháme a znovu zakryjeme, při 3:00 začneme press, končíme kolem 3:30
Jana ověřený zákazník před týdnem
Doporučuje produkt
Tahle káva mi vyloženě sedla a dá se říci, že u mne vyvolává závislost na ní :o)
Výborná a vyvážená, velmi zajímavá chuť
Já na pozadí vždy cítím výraznou kokosočokoládovou chuť připomínající vánoční kokosočokoládové kuličky s rumem :o) Dlouho jsem marně přemýšlela, než jsem na to přišla, co mi to připomíná, protože všem mým přátelům, kterým jsem kávu uvařila, taky chutnala, ale kokosočokoládovou chuť nikdo jiný necítil ani ve vůni, ani v chuti
Škoda, že není levnější ־
Recept
Metoda přípravy: aeropress
Káva (g): 15
Voda (g): 160 ml
Teplota vody: cca 95°C
Mlýnek (nastavení): Sage Smart Grinder Pro SCG820BTR, stupeň 1 espresso (nejjemnější)
Proces:
Jana ověřený zákazník před týdnem
Doporučuje produkt
Mohla by možná chutnat těm, kteří mají rádi chuť „turka“ z velmi výrazně pražené kávy, bez typické silněji pražené hořkosti
Mi tahle káva moc nesedla, vypít ji dokážu, ale nnemůžu si pomoci, že mám při pití pořád pocit, jako bych na pozadí cítila ve vůni i v chuti něco trochu připečeného až připáleného, jako připálený cukr nebo připálenou čekanku nebo 90% černou čokoládu (jen u této kávy, ačkoliv jsem ochutnala 2 nebo 3 další kávy od DAK i dost káv jiných výrobců)
Recept
Metoda přípravy: aeropress
Káva (g): 15
Voda (g): 160 ml
Teplota vody: cca 95°C
Mlýnek (nastavení): Sage Smart Grinder Pro SCG820BTR, stupeň 1 espresso (nejjemnější)
Proces:
Jakub Khor ověřený zákazník před týdnem
Doporučuje produkt
Vynikajíící chuť kávy.
Recept
Metoda přípravy: Aeropress, Chemex, Hario
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces: