DAK Coffee Roasters

4.5 / 5

Hodnocení

Hodnocení celkem
4.51 / 5
Doporučuje
93%
272 z 293 uživatelů
Patrik Josef Lukáš před týdnem
Doporučuje produkt
Počkal jsem si po otevření další dva týdny, než jsem ji začal nabízet sám sobě. A mnohem krásnější káva z toho pak byla. Champagne jen s náznaky.
Asi jsem ji otevřel zpočátku moc brzo. Nedařilo se mi ji zpočátku ani naladit, ani prodloužená káva se nedařila. Vše mdlé, slabé, kyselé. Chuť zpočátku úplně mimo. Později mnohem lepší. Pak jsem byl asi i já nekonsistentní s ručním mlýnkem.
Recept
Použité vybavení - Sage Bambino plus, 1Zpresso J-Max, šicí jehla
db ověřený zákazník před 2 týdny
Doporučuje produkt
Recept
Metoda přípravy: WACACO NS2 / 1:3
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení): KINU m47 / 2.2.0
Proces:
Dmytro ověřený zákazník 26. Březen
Doporučuje produkt
Vyvážená
Dá se vytunit profil podle toho, která část vám víc chutná - ovocná nebo čokoládová/kakaová.
Je potřeba nechat ležet aspoň 3 týdny-měsíc
Vyžaduje teplotu pod 90. Musel jsem vždy zkontrolovat teploměrem, aby nechutnala hořce.
Spousta káv tolik nechutnala/spíše zklamala, než jsem si našel sweet-spot.
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 15
Voda (g): 250
Teplota vody: 85-87 (nad 95 mi chutná spáleně/hořce)
Mlýnek (nastavení): Baratza Encore (15) / Timemore C2 (21)
Proces: Hoffmann
Roksolana ověřený zákazník Zobrazit originál 5. Březen
Doporučuje produkt
voní jako pečivo
mírně kyselé
chuť není tak intenzivní jako vůně
Peter ověřený zákazník Zobrazit originál 23. Únor
Doporučuje produkt
ovocné, kyselé a sladké
typický kvalitní keňan
Čekal jsem, že to bude trochu unikátnější
pro mě třešeň ve skutečnosti tolik nevyskakuje
Recept
Způsob přípravy: V60
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Nick ověřený zákazník Zobrazit originál 20. Únor
Doporučuje produkt
Zpočátku bylo opravdu těžké popsat, jak to chutná. Nějaké žluté až oranžové tropické ovoce vyletělo přímo z pytle s nějakou fermentovanou kolumbijskou kyselou až hořkou pachutí. Připomnělo mi to loňský lot Nestora Lasa praženého Chroasters – světlé a tropické fermentované kolumbijské fazole. Čas plynul, pil jsem ho měsíc a postupem času se jeho profil změnil na něco výraznějšího s výraznými tóny zralého banánu (ten, který můžete najít ve svém dezertu nebo koláči, věřím) a čokoládovým korpusem brownie s hořkou čokoládou hořkost a mangovitě kyselý přízvuk mihotající se špičkou jazyka hned po doušku.
Recept
Způsob přípravy: AeroPress GO, převrácený
Káva (g): 12
Voda (g): 192
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení): Timemore Chestnut C2 (16 kliknutí)
Filtr: Proplachovaný
Proces:
0:00-0:20 Nalijte vodu a jemně promíchejte
0:20-1:20 Odpočinek
1:20-1:40 Znovu jemně promíchejte
1:40-2:10 Nasaďte si čepici a zatlačte
Tomáš D. ověřený zákazník 15. Únor
Doporučuje produkt
Příjemně kyselá
Ovocná chuť
Chuť mandarinek, vůně
Horší nastavení
Recept
Metoda přípravy: espresso
Káva (g): 18
Voda (g): 38-40
Teplota vody: 94
Mlýnek (nastavení): 4 Sage
Proces:
Milan ověřený zákazník 13. Únor
Doporučuje produkt
Dezertní chuť
Recept
Metoda přípravy: Sage Bambino Plus
Káva (g): 17
Voda (g): 40
Tomáš D. ověřený zákazník 11. Únor
Doporučuje produkt
Tóny více do čokolády
Ideální na cappucino
Na můj vkus až tmavě upražena
Recept
Metoda přípravy: espresso
Káva (g): 18g
Voda (g): 40g
Teplota vody: 94
Mlýnek (nastavení): 13 - Sage Barista Express
Proces:
Tomáš D. ověřený zákazník 11. Únor
Doporučuje produkt
Ovocná chuť
Příjemná kyselost
Recept
Metoda přípravy: espresso
Káva (g): 18g
Voda (g): 38g
Teplota vody: 94
Mlýnek (nastavení): 8 - Sage Barista Express
Proces: