Tato káva z Hondurasu, z dílny Father's Coffee Roastery, je plná sladkých tónů. Se sladkými a kořeněnými tóny skořicového šneka se prolínají exotické tóny papáji. Tropická papája kontrastuje s tóny mléčné čokolády, která zahalí všechny vaše smysly sametovým nádechem. Aby toho nebylo málo, v chuti můžete cítit také tóny rozinek, které šálku dodávají hloubku.
Farmu El Triunfo v Las Pacayas v Corquinu, Copan spravuje Yolanda s pomocí svého manžela a svých tří synů, kteří všichni studují agronomii. Na farmě pěstuje čistou odrůdu Red Catuai, kterou Yolanda upřednostňuje pro její vysokou produkci a dobrou kvalitu. Farma je malá — 2 ha — a většinu pokrývá původní les a stínové stromy.
Rodina věří, že klíč ke kvalitě kávy spočívá v synergii kávy s okolním prostředím. Biodiverzita je pro chod farmy stěžejní. Mají různé ovocné stromy a původní stromy, které přitahují různorodou faunu od ptáků po divoké kočky. Pěstují zeleninu a chovají krávy, jejichž trus používají k hnojení farmy. I když nemá certifikaci, Yolanda a Luis spravují své farmy biodynamicky.
Odrůda kávy Paraneima představuje zajímavý a relativně nový přírůstek do světa kávových odrůd, je známá pro svou odolnost vůči plísňovým onemocněním, což je pro pěstitele kávy zásadní vlastnost. Její plody mají specifický tvar, jsou větší a mají také výraznou chuť, často spojenou s jemnou kyselostí.
Veškeré zpracování mikrolotů probíhá v mlýně Aruco, aby se dosáhlo větší kontroly nad procesem, vytvořily se konzistentní postupy, ale také se snížilo riziko pro producenta zelené kávy. Mlýn je v nadmořské výšce 800 m n. m, což poskytuje sušší a stabilnější klima pro sušení kávy ve srovnání s farmami, kde může být počasí méně předvídatelné.
- Nadmořská výška: 1 200 m n. m.