Etiopie SAYISA - anaerobní - vzorek

od Concept Coffee Roasters

4.4(79 hodnocení)
Momentálně vyprodáno

Varianta:

Pražírna
Concept Coffee Roasters
Země původu
Etiopie výběrová káva Etiopie
Region
Hambella
Odrůda
Dega
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Borůvky, Gumoví medvídci, Kola
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Etiopie SAYISA - vzorek ze slovenské pražírny Concept Coffee Roasters je charakteristická tóny gumových medvídků, koly a borůvek.

Oblast Hambela Wamena patří k těm s nejvyšší nadmořskou výškou pro pěstování kávy (2 350 m n. m.). Pěstitelé, kteří do oblasti dodávají třešně, je kvůli drsnému terénu v oblasti rozvážejí na koních. Buku Sayisa v překladu znamená "Požehnané údolí" a je to přímo název údolí, ve kterém se zpracovatelská stanice nachází. Na této stanici jsme zaznamenali velký rozvoj - od investic přes zavedení protokolů pro zajištění lepšího sušení. Díky tomu bylo možné otevřít a zprovoznit novou sušárnu Hambele. Esayas Beriso se svým týmem ručně sbírá zralé třešně na své farmě.

Pro anaerobní fermentaci se vybírají pouze plně zralé třešně. Třešně se pak pevně zabalí do velké uzavřené plastové nádoby a nechají se 18 až 24 hodin kvasit bez přístupu kyslíku. Po kvašení se třešně opatrně vyjmou z plastové nádoby a suší se na přímém slunci na vyvýšených záhonech po dobu přibližně 2 až 3 týdnů. Pracovníci kávu často otáčejí, aby se podpořilo rovnoměrné sušení.

  • Nadmořská výška: 2 000 - 2 350 m n. m.

Další kávy od Concept Coffee Roasters

Hodnocení (79x)

Hodnocení celkem
4.4 / 5
Doporučuje
99%
78 z 79 uživatelů
Kateřina ověřený zákazník 2. Duben, 2023
Doporučuje produkt
250g
Veronika 1. Duben, 2023
Doporučuje produkt
250g
Borůvková vůně
Na V60 jedna z nejlepších, co jsem měla
Tomáš 27. Březen, 2023
Doporučuje produkt
250g
Výborná ovocná plná chuť, která se dá žvýkat
Sladkost gumových medvídků
vůně borůvek
Recept
Metoda přípravy: Chemex
Káva (g): 36
Voda (g): 600
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Eduard ověřený zákazník 12. Březen, 2023
Doporučuje produkt
250g
Eva 6. Březen, 2023
Nedoporučuje produkt
60g
Výrazná acidita.
Gumoví medvídci ani náhodou, cola zcela nepatrně, s chladnutím stále větší hořkost. Pražení spíše střední než světlé.
Recept
Metoda přípravy:
Káva (g): 20
Voda (g): 300
Teplota vody: 93
Mlýnek (nastavení): Timemore 18
Proces: v60
Zobrazit všechny

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5380 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice