Nomad Coffee

4.8 / 5

Hodnocení

Hodnocení celkem
4.8 / 5
Doporučuje
95%
20 z 21 uživatelů
Kydlíček Tomáš ověřený zákazník 1. Březen
Doporučuje produkt
Blízko k dokonalosti !
Nic
Recept
Metoda přípravy: AeroPress , invertovaná metoda
Káva (g): 15 g
Voda (g): 250 ml, tvrdost 0,01
Teplota vody: 95 °C
Mlýnek (nastavení): Commandante 14 kliků
Proces: Extrakce 3 min
Edita ověřený zákazník 1. Duben
Nedoporučuje produkt
chuťově ok
zrna velmi mastná a měkká - ručním mlýnkem nebylo možné zrnka namlít, trvalo to dlouho a po určitém čase se vytvořila vrstva, přes kterou už nešlo další zrnka namlít
Recept
Metoda přípravy: filtr
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Viktor ověřený zákazník 1. Únor
Doporučuje produkt
Tahle káva asi nebude pro všechny
Chuťově mi připomíná 2 věci: Písečan - to je takovej pikantnější uherák (salám) z jihu Čech a nějaký rok zpět jsem měl Volcan Azul od Barn, což bylo něco s podobným nádechem, ale Písečan je tomu nejblíž
Chuť se po vychladnutí mění a začíná se objevovat taková zajímavá kyselost, která mi přijde dost příjemná
Je to fakt “šílenější” kousek, ale díky za tu zkušenost
Atypické chuť - jak je avizováno v popisu (není nevýhoda vysloveně)
Irskou kávu z toho asi dělat nebudu, i když …
MartinLobotka ověřený zákazník 21. Leden
Doporučuje produkt
Horúca veľmi ovocná
Jemná acidita
Po vychladnutí ustúpi ovocnosť a viac vynikne sladkosť
Adam ověřený zákazník 10. Září
Doporučuje produkt
Pawel ověřený zákazník Zobrazit originál 25. Srpen
Doporučuje produkt
Jemné
Dobrá rovnováha
Může chutnat jako umytá Etiopie
Opravdu chutný vývar
Lenka ověřený zákazník 18. Srpen
Doporučuje produkt
Vynikající káva, chuťový profil vcelku odpovídá, dokud byla káva horká, cítila jsem z ní hlavně karamel, po mírném vychladnutí se krásně projevila ovocná šťavnatost broskve.
Jako fanoušek Harryho Pottera jsem si tuhle specialitu nemohla nechat ujít, a to i přesto, že nemám espresso machine a kupuji kávy jen na filtr. :D Na filtr tuhle kávu nedoporučuju (vyzkoušeno, tam se chutě neprojeví), ale do French pressu v pohodě. ;)
Recept
Metoda přípravy: French press
Káva (g): 16
Voda (g): 235
Teplota vody: 95°C
Mlýnek (nastavení): 20 clicks (Timemore Chestnut C2)
Proces: Namlít zrnka, nasypat do FP, zalít vodou a 4 minuty louhovat.
Stanley M ověřený zákazník 16. Srpen
Doporučuje produkt
Velmi unikátní a nezapomenutelná chuť
Příjemná vůně a hlavně chuťové tóny kokosu
Člověk by to nejraději pil po litrech
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 15
Voda (g): 250
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení): střední (druhé R ve slově "aeropress" na Wilfa Svart)
Proces: 0" - 30 g vody (bloom), 0:45" - pomalu přilévat do 150 g, 1:20" - začít pomalu dolévat do 250 g, 1:40" - 2x míchnout lžičkou, 2x "zasvirlovat" (recept podle Jamese Hoffmanna)
Lenka ověřený zákazník 12. Srpen
Doporučuje produkt
Tak tohle - TOHLE - byl teda zážitek!
Káva chutnala přesně jako v popisku - ananas a pina colada!
Výrazná ananasová a kokosová chuť, lehké a vzdušné tělo, příjemná sladkost - zkrátka ta pravá letní káva!
Na cold brew absolutně vynikající!
Recept
Metoda přípravy: V60 / Cold brew
Káva (g): 20g / 45g
Voda (g): 300ml / 500ml
Teplota vody: 92°C / 30°C
Mlýnek (nastavení): 22/30 clicks Timemore Chestnut C2
Proces: Hoffmann method, Tetsu Kasuya / Cold brew 12h extrakce
Martin 27. Červenec
Doporučuje produkt
Chuť
Pil bych to na litry
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g):18
Voda (g): 300
Teplota vody: Off the boil ~ 30-45s
Mlýnek (nastavení): Timemore Slim Plus (E&B) 18-19 click
Proces: alá Hoffmann