Pro spokojené majitele Nespresso kávovarů přišla česká pražírna Father's Coffee Roastery s novinkou - Etiopie Peru MOTHER-SHIP BLEND v kapslích. Pro šálek této kávy jsou charakteristické tóny mléčné čokolády, květin a překvapí vás krémovým tělem.
Plné krémové tělo, marcipánová sladkost a květinové aroma. To vše můžete čekat od našeho espresso blendu Mother Ship. Bude radost s ním pracovat jak v kavárně, tak u vás doma. Je skvělým základem pro vaše mléčné nápoje, ale zároveň nezklame žádného fanouška čistého espressa. Jedná se o směs dvou káv ze zemí se zcela odlišným chuťovým profilem – Peru a Etiopie. Obě kávy přináší do šálku to nejlepší ze svého originu a společně vytváří nádherně vyváženou chuť, které nic nechybí.
Etiopie
V Etiopii je káva zpracovávána na zpracovatelské stanici Dula Mazoria, která leží v regionu Banko Chelchele blízko města Gedeb ve výšce 2200 metrů. Celoročně zaměstnává 15 lidí, a v době sklizně mezi listopadem a lednem najímá dalších 40-50 pracovníků.
Etiopská káva je po doručení do zpracovatelské stanice vyloupaná, promyta a následně usušena na vyvýšených postelích po dobu 12-15 dní. V průběhu těch nejteplejších dní se přikrývá, aby neztratila vlhkost příliš rychle a nepopraskala, a během noci se přikrývá proto, aby jí nenabrala více, než má.
- Nadmořská výška: 2.200 m n. m.
- Zpracovatelský závod: Dula Mazoria
Peru
Zpracování kávy z Peru má na starosti družstvo Cooperativa Incahuasi. Při sběru družstvo kontroluje kvalitu a třídí kávové třešně rovnou na farmách. Káva se následně promývá a suší na afrických postelích, následně je rozprostřena, aby se dostatečně usušila a její vlhkost se z 55-60 % snížila na 25-30 %.
V Peru je káva zpracována suchou metodou a je sušena 4 týdny. Pravidelně každou hodinu se otáčí, aby dosáhla rovnoměrné vlhkosti 10 %, kdy může být uložena do skladu.
- Zpracovatelský závod: Cooperativa incahusi
*kompostovatelné kapsle