V maďarské pražírně Casino Mocca nezahálí a praží ostošest, máme tu totiž další naturální Kolumbii na filtr, tentokrát s dvojitou dávkou melounu. Letní superstar vodní meloun se v šálku potkává se svým bratrancem melounem cukrovým a naturální metoda zpracování zřejmě dala vzniknout dochuti vlašských ořechů s rumem.
Zrnka samotná pocházejí z farmy Villa Betulia z kolumbijského regionu Huila. Tamní podnebí je ideální pro pěstování kávy. Vysoká nadmořská výška, mírné teploty a pravidelné srážky vytvářejí perfektní podmínky pro růst kávovníků. Region Huila je známý svým bohatým a úrodným sopečným půdním složením, které poskytuje kávovníkům potřebné živiny. Luis Anibal Calderón a jeho žena koupili farmu Villa Betulia v roce 2005, a od roku 2012 ji neustále rozvíjejí. Señor Calderón původně vysadil odrůdy Gesha a Pink Bourbon, což se ukázalo jako dobré strategické rozhodnutí. Dnes je finca domovem exotických odrůd jako Tabi, Java, Sidra, Maragogype, Pacamara, Marageisha a této představované kávy, Caturron.
Po sklizni jsou kávové třešně nejprve pečlivě roztříděny a pak probíhá suchá fermentace, kdy jsou třešně umístěny do nádob bez přístupu kyslíku. Zrnka z tohoto lotu prošly celkem 150 hodinovou fermentací, která probíhala ve smíšeném aerobním a anaerobním prostředí. Po fermentaci jsou zrnka sušena na vyvýšených postelích po dobu 19 dní, což zajišťuje jejich rovnoměrné sušení a zachování optimálních chuťových vlastností.