Hravě kyselkavý omniroast od budapešťské pražírny KTRL je to pravé pro ty, co hledají každodenní radost na filtru i espressu v jednom balíčku. Tyto zrnka vám do šálku přinesou šťavnaté brusinky doplněné jemným cascarovým tělem a dotekem sladkého sušeného ovoce.
Manos Juntas, odkud tato kávička pochází se nachází v oblasti Sotara v legendárním kolumbijském údolí Cauca. Místní vysočina je vhodná pro výrobu kvalitní kávy díky vysoké nadmořské výšce a blízkosti rovníku a okolních hor, které chrání kávu před vlhkostí Tichého oceánu. Výsledkem je proto stabilní klima po celý rok s bohatou sopečnou půdou.
Při suché (naturální) metodě zpracování, kterou jsou tyto kávové třešně zpracovávány, jsou po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na původ. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně). V kávě v případě špatného sušení nacházíme fermentované až alkoholové tóny, kvas nebo dokonce hnůj. Na druhé straně, když je sušení provedeno tak, jak má být, suchá metoda přináší do šálku vždy ovocné chutě a krémové tělo.
- Nadmořská́ výška: 1.950 - 2.200 m n. m.