Sladký bourbon v kombinaci s kávou? Dokážete si představit ikoničtější spojení? Výběrová káva Etiopie URAGA - WHISKY AGED ze slovenské pražírny Concept Coffee Roasters je charakteristická tóny vaječného likéru, čokolády a červeného jablka.
Zpracovatelská stanice Halo Beriti se nachází ve známé oblasti Yirgacheffe, kam dodávají třešně zemědělci z nedaleké vesnice Gedeb. Jedná se o divoké odrůdy Arabica z rodiště kávy, které se pěstují ekologicky v nadmořské výšce 1900 až 2400 m n. m. Káva je certifikována jako bio a je zpracovávána přírodním způsobem, což znamená, že kávové třešně se suší spolu s dužinou, což kávě dodává větší tělnatost.
Kávu přinesou drobní farmáři do zpracovatelské stanice, kde se rozhoduje o jejím dalším zpracování. Při naturálním zpracování kávy je potřeba po donesení třešní nejdříve ručně třídit, aby se oddělily a vyselektovali pouze zralé třešně. Po třídění se třešně suší na vyvýšených postelích pod slunečním světlem. Sušení trvá 21 dní. Když jsou třešně dostatečně vysušené, odstraní se suchý obal a uskladní se ve skladu. Ve správný čas je káva dopravena na konečnému zpracování - plnění do 60 kg grainpro pytlů a jutového vnějšího obalu. Po naložení na paletu je káva připravená na export. Flavor modulation je originální metoda pražírny - je to zdokonalený proces zrání zrn v sudu po alkoholu, který zajistí rovnoměrnější rozložení chuti vybraného alkoholu v kávě a výraznější charakter kávy.
- Farmář: Drobní farmáři
- Producent: Uraga
- Nadmořská výška: 2150 m n. m.