Tato peruánská káva, pražená u pražských Candycane, vám nabídne šálek plný ovocných tónů manga a grepové kůry zakončený plnějšími a sladšími tóny belgických pralinek a cukrové třtiny.
Farma Norvila Pereze leží v nadmořské výšce 2000–2100 m n. m. v sektoru el Campo v okrese Callayuc v provincii Cutervo. Na farmě pěstuje rozmanitou směs kávových odrůd Caturra, Bourbon a Typica. Sklizeň probíhá kolem srpna.
Norvil Perez je vášnivý a oddaný producent kávy, který věří, že dosažení nejlepších výsledků vyžaduje tvrdou práci. Norvil se spolu se svojí rodinou plně věnuje produkci výběrové kávy. Od roku 2022 je členem kooperativy Aromas Del Valle, která sdružuje zhruba 300 malých farmářů v regionu Cajamarca v severním Peru. Kooperativa členům umožňuje snazší přístup k financování investic nového vybavení, lepší zastoupení na trhu a větší sílu při vyjednávání ceny kávy. Další výhodou je přístup k informacím a vzdělávací programy pro farmáře a jejich rodiny.
Tento lot se zpracovává jako naturální káva, tzn. že po sběru jsou zrna rozprostřena na africké postele k sušení na slunci. Zde poté stráví zhruba 14 dní, během kterých se zrna musí pravidelně obracet aby se zamezilo vzniku plísní či případné nechtěné fermentaci. Pokud je vše provedeno správně, zrna díky tomuto procesu získají ovocné chutě a krémové tělo. Jelikož při tomto zpracování se spotřebovává menší množství vody je takto metoda často využívána především v oblastech s jejím nedostatkem, tedy Africe, sušších místech Latinské Ameriky nebo i Brazílii.
- Nadmořská výška: 2.000 - 2.100 m n. m.
- Producent: Norvil Perez / Aromas Del Valle