Výběrová káva Kolumbie EL PUENTE - TROPIC z polské pražírny HAYB je charakteristická tóny zralého tropického ovoce, karamelu a kapkou rumu.
Tohle je káva, kterou jsme všichni potřebovali – a konečně ji máme. Kvarteto řady SIĘ PRZELEWA pražírna uzavřela tropicky ovocnou Kolumbií. Tato řada je určena pro každodenní popíjení. Káva bude chutnat skvěle, ať už ji připravíte v Moccamasteru, Chemexu nebo Aeropressu.
Vysočina v oblasti Cauca je vhodná pro výrobu kvalitní kávy díky vysoké nadmořské výšce a blízkosti rovníku a okolních hor, které chrání kávu před vlhkostí Tichého oceánu. Výsledkem je proto stabilní klima po celý rok s bohatou sopečnou půdou.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.