Nizozemská pražírna DAK Coffee Roasters přichází s další experimentální ovocnou bombou! Tato kolumbijská zrnka prošla procesem karbonické macerace, která jim dodala šťavnatý profil plný sladkých ovocných tónů. Těšit se tak můžete na bobule acai, šťavnaté granátové jablko, sladké jahody a aroma hřebíčku. Kombinace chutí, kterou si nesmíte nechat ujít!
Tuto výběrovku má na svědomí dnes již kávová legenda Sebastian Ramirez. Sebastian je známý pro svou dlouholetou práci s odrůdou Pink Bourbon, ze které tato zrnka vzešla. Oproti ostatním variantám Bourbonu je odolnější a má vyšší výnosy, farmáři si jen proto cení a chrání ho před křížením s variantami Yellow a Red, které jej svými dominantními geny dokáží úplně přetlačit. Co je výjimečné na Kolumbii je ostrá diverzita jejích regionů a široká paleta chutí, kterou tyto regiony nabízí. Káva se pěstuje v západní polovině země, kudy se táhnou příkré svahy And štěpící území na pestrou škálu různých biotopů o odlišné nadmořské výšce, teplotě, vlhkosti, množství srážek a větru, dostupnosti světla a míře zalesnění.
V první fázi zpracování zrnek dochází k anaerobní fermentaci, kdy se za konstantní teploty 18° C v uzavřených barelech káva fermentuje pomocí oxidu uhličitého. V dalším kroku se do barelu přidá šťáva z jiného produktu, který je na farmě k dispozici a to konkrétně kardamomu. Za těchto podmínek se složky krásně propojí a vytvářejí živý organismus, jež spolu maceruje. Sušení a poslední fáze procesu probíhá klasickou naturální metodou, aby byly všechny vzniklé cukry zachovány v nejčistší podobě. Suší se na vyvýšených afrických postelích po dobu 20 dní. Následně byla zrnka uložena do pytlů GrainPro, kde odpočívala po dobu 15 dnů před exportem.
- Nadmořská výška: 1600 m n. m.