Kostarika LAS LAJAS

od Beansmith.s

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Beansmith.s
Země původu
Kostarika výběrová káva Kostarika
Region
Sabanilla de Alajuela
Odrůda
Catuai, Caturra
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Medové (honey)
Chuťový profil
Brusinky, Ibiškový čaj, Panela
Cuppingové skóre
86,75/100
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Jedna z oblíbených farem v Kostarice opět potěšila pražírnu Beansmith.s čerstvou sklizní a už se těšíme, až se dostane do vašich šálků. Ano, tipujete správně, opět přichází Las Lajas. Producentem je Oscar Chacón Solano, který do vašeho šálku přinesl chutě brusinek, ibiškového čaje a panely.

Veškerá káva zpracovávaná v Las Lajas pochází z produkce rodiny Chacón. Průměrná rozloha je 100 hektarů. Většinu pěstovaných plodin tvoří caturra-catuaí, ale v posledních 5 letech zahájili proces obnovy a diverzifikace sortimentu plodin na farmě. Půda na farmě pochází ze sopečné činnosti. Používají se různé druhy dřevin, převážně luštěniny, které pomáhají absorbovat vzdušný dusík a přenášet ho do půdy. Pro rodinnou spotřebu se používají také původní stromy z této oblasti, jako jsou banány, platány a pomeranče. Jejich hlavním hnojivem je organické hnojivo podobné kompostu, k jehož výrobě se používá dužina ze zpracování kávy a další odpad z nedalekých mlýnů. To se dále doplňuje vápněním a minerálními látkami, jako je K-Mag (draslík, hořčík a síra). Systém obnovy zahrnuje 20 % ročně, což zahrnuje prořezávání a přesazování opotřebovaných pozemků. Farma se průběžně věnuje agroekologickému procesu s výsadbou stinných stromů. V současné době mají průměrnou hustotu 50 stromů na hektar.

Sklizeň se provádí ručně, a to denně od prosince do konce února. Kromě toho se ve mlýně oddělují šarže podle odrůd a farem, což umožňuje výrobu speciálních mikrolotů. U našeho medového mikrolotu se jedná o proces, při kterém se musí červená kávová zrna rozmělnit. Po rozvláknění se přemístí do afrických lůžek. Během prvních dvou dnů se se zrny nehýbe, ale poté se začnou provádět pravidelné přesuny (3 až 4krát denně), aby se snížila vlhkost kávy. Tento proces trvá přibližně 15 až 20 dní.

  • Nadmořská výška: 1500 - 1700 m n. m.

Další kávy od Beansmith.s

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5353 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice