Nenechte si ujít tuto kávičku od pražírny Beansmith.s. Tato káva z Hondurasu byla zpracovaná promytou metodou, při které byla ale prodloužena fermentace. Výsledkem je poté plná, hutná, sladká káva s tóny badyánu a sušených švestek na těle a závěrem se sladkými tóny kakaových bobů. Užijte si každý doušek této parádní kávy!
Norma Iris Fiallos je majitelkou farmy San Rafael, která leží v severozápádní části Hondurasu Los Limos. Norma je jednou z nejinovativnějších producentů v okolí. Vlastní rozsáhlá kávová pole s mnoha různými druhy arabiky. Farma se nachází v borovicovém lese což výrazně okyseluje půdu, což dává kávám unikátní chuťové profily. Káva roste celou dobu ve stínu a nachází se tak pouze na zlomku pozemcích farmářky. Veškerá produkce této farmy poté putuje do mlýnu Aruco kde se shromáždí a mají zde perfektní kontrolu nad celým procesem zpracování. Umožňuje jim to tak zpracování konzistentní a také to snižuje riziko farmáře. Mokrý mlýn se nachází ve výšce 800 m n.m. díky čemuž je proces sušení stabilnější, než by byl na mnohem výše ležících farmách
Po přivezení káv do mlýna jsou zrna roztříděna a rozdělena podle procesu zpracování a podle úrovně zpracování na samotné farmě. Zrna jsou očištěna, propláchnuta a vytříděna od všech nezralých i přezrálých kusů. Tento lot odrůdy Paraneima byl oloupán a poté fermentován 72 hodin. Následně byl ještě jednou důkladně promyt a zbaven veškeré dužiny. Káva se poté na afrických postelích sušila 20-30 dní na základě počasí, které se zde mění z hodiny na hodinu.
- Nadmořská výška: 1300 m n. m.