Perlová zrnka, nezaměnitelně keňské tóny rybízu, spolu se šťavnatými tóny pomeranče a aroma lesního ovoce. Tohle kafe je jasné, vyvážené a určitě si je zamilujete!
V celé úrodné oblasti Kirinyaga pěstuje přes 800 drobných pěstitelů a dodává své nejzralejší třešně do továrny Kabingara, mycí stanice, kterou vlastní místní družstvo. Teplé dny a chladné noci pomáhají vyživovat sladké kávové třešně a dodávají úžasný charakter, který keňskou kávu odlišuje od ostatních. Mycí stanici vlastní a provozuje Karithathi Farmers Cooperative Society. Zemědělci dostávají technickou agronomickou podporu od našeho exportního partnera Sucafina Kenya s cílem minimalizovat přidávání hnojiv do půdy a zároveň maximalizovat výnos a kvalitu.
Keňa je známá zejména pro své promyté výběrovky. Primární využití mokré (washed) metody zpracování podtrhuje divoce explozivní, šťavnatě ovocný potenciál místních káv v komplexních tónech ostružinového vína, citronové trávy a pomerančů propletených s jemně květinovým aroma uložených v plném čistém těle.
Drobní pěstitelé selektivně ručně sbírají zralé červené třešně a dodávají je do továrny Kabingara. V továrně dohlíží na pečlivé vizuální třídění a přijímají pouze husté, zralé třešně. Třešně jsou poté rozdrceny a fermentovány. Po fermentaci se káva promyje v čisté vodě a položí se k sušení na vyvýšené postele. Pracovníci se často probírají pergamenem, aby zajistili rovnoměrné sušení. Zakrývají schnoucí zrna během nejteplejšího denního období, aby se zachovalo pomalé, rovnoměrné sušení a v noci, aby pergamen chránili před vlhkostí. Sušení pergamenu trvá v průměru 7 až 14 dní.
- Nadmořská výška: 1 750 m n. m.