Milovníci "Nového Standardu" od české pražírny Nord Beans zpozorněte! Přichází totiž nový přírůstek a to naturálně zpracovaná káva z El Salvadoru. V šálku si můžete vychutnat plné chutě čokolády a smetany společně lehkým aroma višní. Vychutnejte si tuto ověřenou klasiku na espresso i vy.
V srdci sopečného regionu Santa Ana leží farma Finca Esquipulas, kde majitel Rodolfo Ruffatti Batlle pěstuje kávu, která se stává středobodem vánoční tradice této pražírny. Rodolfo a jeho otec sklízejí tuto speciální kávu na rodinné farmě Finca El Salvador. Každý rok je vánoční káva Nordbeans pojmenována po něm, přinášejíc do šálků výrazné chutě tmavé čokolády, kandovaného ovoce a mandarinek. Rodolfo je také tvůrcem Coffee School Project, revitalizujícím opuštěné farmy a formujícím budoucí generaci kávových pěstitelů.
Naturální metoda je často používána v oblastech s nedostatkem vody, zejména v Africe a v suchých oblastech Latinské Ameriky, například v Brazílii. Při suchém zpracování jsou třešně rozprostřeny na betonových plochách nebo postelích a suší se na slunci nebo pomocí sušiček. Káva se pravidelně otáčí, aby se zabránilo plísním a nežádoucí fermentaci. Po dokončení sušení se mechanicky odstraní slupka v tzv. dry millu. Suché zpracování přidává kávě charakteristické chuťové prvky, které nezávisí na odrůdě ani terroiru. Správně provedené sušení přináší do šálku ovocné tóny a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 1450 m n. m.