Mňamozní ovocná Indonésie od pražírny Beansmith.s. V kávičce najdete sladkou šumivou chuť třešňové koly, šťavnatý žlutý meloun a lehkou kyselost tamarindu.
Družstvo Koerintji Barokah Bersama je složeno z 320ti famářů, kteří žijí a hospodaří na náhorní plošině na úpatí hory Kerinci na ostrově Sumatra. Hora Kerinci je jednou z mnoha sopek v Tichomořském ohnivém kruhu, což je 40 000 km dlouhá podkovovitá řada 452 sopek, které jsou součástí téměř neustálého tance erupcí a pohybů desek. Historické erupce hory Kerinci se postaraly o to, že okolní oblast je díky hlubokým zásobám úrodné sopečné půdy bujná a zelená. Družstvo řídí Triyono, který vede členy družstva ke zpracování a pražení vlastní kávy. Vedle zpracovací stanice mají plně vybavenou pražírnu, včetně laboratoře na ochutnávání kávy. To je obzvlášť působivé, uvážíme-li, že družstvo bylo založeno v polovině roku 2017! Když jsou v družstvech, mohou sdílet zdroje, organizovat školení a vyjednávat lepší ceny.
U této anaerobní přírodní partie se káva nejprve splavuje a odděluje podle hustoty, poté se pokládá na vyvýšená lůžka, kde pracovníci odstraňují nezralé, přezrálé a poškozené třešně. Poté se zralé třešně opět sesbírají a uzavřou do vzduchotěsných plastových pytlů o hmotnosti 20 kg, které se skladují na chladném a suchém místě (s teplotou mezi 18 a 22 stupni Celsia) po dobu 7 dnů. Po sedmi dnech se třešně opět uloží na vyvýšená lůžka, aby se dosušily. Lůžka jsou umístěna v kopulích, které chrání kávu před deštěm nebo prudkým slunečním zářením. Pergamen se zde suší přibližně 20 až 23 dní. Po vysušení se káva ručně mele a třídí.
- Farma / mycí stanice: Kerinci Barokah
- Nadmořská výška: 1400 - 1700 m n. m.