Vymazlená Valentýnská limitka z Bruselské pražírny Boo! osladí den každému milovníkovi kávy. Díky unikátnímu procesu zpracování, který kombinuje metodu honey a kofermentaci s červeným ovocem, vám v šálku vyniknou slaďoučké jahody, koktejlové třešně Amarena a delikátní krémové tělo vanilkové zmrzliny.
Tato zrnka nazývaná také Scarlet Extreme pochází z farmy Los Patios, která se nachází v La Platě v oblasti Huila, Kolumbie. Tato farma se zaměřuje na inovativní zpracování kávy a využívá moderní technologie pro zlepšení kvality a chuťového profilu. Má 3 hektary pozemků a také vlastní zpracovatelskou stanici. Los Patios je královstvím Alexise a Alberta, majitelů farmy, která se v myslích místních stala symbolem experimentátorství a různorodosti odrůd.
Tento specifický lot o velikosti pouhých 24 kg je výsledkem kofermentace, kde se k de-pulpovaným třešním přidává koncentrát červeného ovoce a vlastní roztok. Tato fáze fermentace trvá 2 dny, kdy káva vstřebává všechny chuťové elementy a získává tak intenzivní ovocný charakter. Po fermentaci se přechází k honey processu, v rámci kterého je káva sušena po dobu 12–16 dní a zbytky dužiny na zrnkách mezitím karamelizují. Během této doby se pravidelně otáčí, aby se zajistil rovnoměrný proces sušení do cílové vlhkosti 10-11 %. Tento pečlivý a kontrolovaný proces je klíčem k dosažení kvalitního výsledného produktu.
- Producenti: Alexis Silva a Alberto Gutierrez
- Nadmořská výška: 1.600 - 1. 900 m n. m.
- Sklizeň: říjen 2024