Raspberry Glaze z Kolumbie je kávový zážitek, který osloví milovníky sladkých a ovocných chutí. Pochází z farmy Finca El Jardin v Tolimě a je to skvělý příklad kolumbijské kávy od DAK. Díky kombinaci odrůd Typica a Red Bourbon nabízí tato káva šťavnatý profil s tóny bílé moruše, zeleného hroznu a malin. Její chuť je nádherně vyvážená a zanechá na vašem patře příjemný, dlouhotrvající dojem.
Farma Finca El Jardin, která se nachází v nadmořské výšce 1860 metrů, je místem, kde se rodí tento kávový poklad. Farmář Jorge se věnuje kávě s obrovskou péčí a láskou. Vše začíná pečlivým výběrem třešní během sklizně, kdy se ručně sbírají pouze dokonale zralé plody. Poté následuje Jorgeho vlastní proces fermentace a sušení, který je klíčový pro vytvoření jedinečného profilu této kávy. Jorge a jeho rodina přenášejí třešně do uzavřených nádob, kde zůstávají po dobu 72 hodin. Po odpeckování podstupuje káva druhou fermentaci v těch samých nádobách po dalších 38 hodin. Poté se káva myje, aby se odstranila slupka a pergamen.
Sušení kávy je pak pečlivě kontrolovaný proces. Nejprve se káva suší mechanicky při konstantní teplotě 30 stupňů Celsia po dobu 28 hodin. Poté se umístí do pytlů z fique a uchovává se ve tmavém prostředí s průměrnou teplotou 20 až 24 stupňů po dobu 24 hodin. Následuje další sušení ve skleníku po dobu 48 hodin, kde se teplota pohybuje mezi 30 a 34 stupni. Po 24 hodinách odpočinku v pytlích z fique se káva suší mechanicky posledních 48 hodin při 38 stupních. Nakonec se káva ochlazuje, stabilizuje a balí. Díky tomuto náročnému procesu vzniká káva s jedinečným charakterem, která je připravena k odeslání a degustaci po celém světě.
- Nadmořská výška: 1860 m n. m.
- Farma: El Jardin