Výběrová káva Etiopie GRAPE LUSH - vzorek z nizozemské pražírny DAK Coffee Roasters je charakteristická tóny kandovaného citronu, lesního ovoce a příjemným aroma černého čaje.
Zpracovatelský závod Nano Challa byl založen roku 2009 ve městě Agaro jako vůbec první svého druhu díky iniciativě neziskové organizace Technoserve. Přímo tato šarže je součástí malého a pečlivě vybraného množství zrnek z družstev ze západní strany země. Samotná oblast Genji Challa je proslulá svými intenzivně kořeněnými kávami s velice zajímavými chuťovými vlastnostmi. Před založením pěstitelé produkovali převážně přírodní kávu nižší kvality, která se prodávala jako Jimma Grade 5.
Jednotlivá zrna jsou zpracovávána promytou metodou, jejíž výsledná káva je typická svou až čajovou chutí. To v tomto případě znamená, že po sběru se káva přemisťuje do tzv. loupačky, ve které zrnka velkou rychlostí naráží do výběžků a hran pro zajištění sloupnutí slupky a části dužiny. Pro odstranění zbytku dužiny se káva následně fermentuje i několik hodin v tancích. Následně se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do promývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny. Poté nastává poslední fáze, kdy se zrna suší na tzv. afrických postelích do dosažení potřebné vlhkosti.
- Nadmořská výška: 2300 m n. m.
- Zpracovatelská stanice: Nano Challa