Dokonale vybalancovaný šálek, ve kterém se elegantně snoubí tóny ovoce a květinek a jemná acidita se sladkostí. Tak lze pospat kávičku z Etiopie CHELICHELE, novinku od české pražírny Beansmith. Prvním douškem se propijete k plné ovocné chuti blumy, doprovázenou o medové tóny javorového sirupu. Svěžest a lehkost pak celému šálku dodávají květiny a čaj darjeeling. Kávička jak dělaná pro milovníky lehkého ovocného filtru.
Tato kávička pochází z oblasti Chelichele v Etiopii, která je známá malými farmami o průměrné velikosti kolem půl hektaru. Zde sídlí farma a mycí stanice Ephtah Specialty Coffee, která vykupuje kávové třešně od drobných pěstitelů, kteří své kávovníky pěstují už po generace bez přesně zaznamenaného původu. Tyto stromy proto spadají do kategorie etiopských Heirloom odrůd, směsi stovek až tisíců unikátních genetických variant, které vytvářejí jedinečně komplexní chuťové profily. Samotná stanice Ephtah se rozkládá na ploše velké 2 hektary a v nadmořské výšce 2150 až 2200 metrů and mořem, díky které mají kávové třešně z této oblasti vysokou kvalitu a komplexní chuťový profil.
Svou příjemnou ovocnou chuť získala kávička právě díky naturálnímu zpracování. Po dovozu se kávové třešně nejprve ponoří do vodních nádrží, aby se odstranily vadné plody zvané quakers. Následně se kávové třešně rozprostřou na africké vyvýšené postele, kde schnou 12 až 15 dní při rovnoměrném proudění vzduchu. Zelená zrna jsou poté ručně přebírána místními ženami. Tento pečlivý, převážně ruční postup zachovává jemné chuťové nuance typické pro etiopské Heirloom odrůdy.