Tato káva vás osvěží svými výraznými tóny limetky, které jsou doplněny květinovým aroma šípků. Každý doušek je vyvážen jemnou sladkostí třtinového cukru, který dodává šálku to pravé ořechové!
Burundi se stále více prosazuje na mapě výběrových káv — zejména díky svým mimořádně sladkým, čistým a květinovým kávám. Kávu v Burundi produkují téměř výhradně drobní pěstitelé. Káva má pro rodiny i celou zemi zásadní význam. Přispívá ke zlepšení a rozšíření infrastruktury a zlepšuje výdělečný potenciál celého národa.
Stanice Gahahe má 1 250 registrovaných členů z řad farmářů, jejichž pozemky se rozkládají na 16-ti sousedních kopcích. Ačkoliv je pěstování kávy v Burundi velmi rozšířené, každý drobný zemědělec produkuje relativně malou úrodu — průměrný drobný pěstitel obdělává přibližně 250 stromů (ročně asi 200 - 300 kg kávových třešní). Pokud se zpracovatelská stanice nachází příliš daleko, zemědělci svou úrodu prodávají zprostředkovatelům, často nevýhodně. Aby se těmto způsobům zabránilo, otevřela stanice Gahahe (společně s dalšími) sběrná místa. Díky tomu se dostanou k farmářům v okruhu až 10 km v takovém čase, že není ohrožena kvalita třešní.
Odrůda Red Bourbon patří mezi nejvíce rozšířené v Burundi. Vzhledem ke stále menší velikosti kávovníkových výsadeb je v Burundi velmi velkým problémem stárnutí rostlin — mnozí zemědělci mají stromy staré více než 50 let, ale vzhledem k malým pozemkům, je obtížné úplné vyřazení stromů z produkce na dobu 3 až 4 let (než nová výsadba začne přinášet výnosy). Aby importér povzbudil zemědělce k obnově jejich výsadeb, zakládá školky a prodává zemědělcům sazenice za cenu nižší než náklady.
Během sklizně je veškerá káva ručně selektivně sklízena — většina rodin má pouze 200 až 250 stromů a sklizeň je téměř zcela prováděna rodinou. Zajištění kvality začíná ihned poté, co farmáři doručí své třešně. Třešně jsou zpracovávány promytou metodou pod neustálým dohledem — dužina, doba fermentace, mytí, třídění ve kanálech a finální namáčení jsou pečlivě monitorovány. Všechny třešně jsou nejprve ponořeny do malých kbelíků jako první krok k ověření kvality. Kvalitnější třešně znovu ručně tříděny, aby byly odstraněny všechny poškozené, nedozrálé a přezrálé třešně. Následně je odstraněna dužina do 6 hodin po dodání. Káva je sušena na vzduchu po dobu 12 hodin a poté je 12 až 24 hodin namáčena v čisté horské vodě. Pergamen je poté namočen dalších 12 až 18 hodin a poté přemístěn na sušící stoly. Zrnka jsou často otáčeny a prohrabávány, aby bylo zajištěno rovnoměrné sušení. Sušení trvá přibližně 2 až 3 týdny.
- Nadmořská výška: 1 500 - 1 800 m n. m.