Světově známá pražírna The Barn se po roce vrací s projektem Earth Coffee - káva která pomáhá naší planetě! Díky tomu si tuto kávičku užijete nejen vy, ale také brazilské pralesy, jelikož za koupi každého balíčku vysadí Barn v brazílii jeden původní strom. Mezitím, co budou Barn sázet, vy si můžete na espressu či filtru užívat slaďoučkých chutí této kávičky umocněných zpracováním black honey. V šálku na vás čekají jahody, cukrátka a koláč z frangipane.
Před čtyřmi lety začala pražírna The Barn spolupracovat se společností Daterra vyzvala, a tak převzali do vlastnictví 1 hektar krásných kávovníků odrůdy Aramosa. Společně se snaží pozvednout techniky pěstování kávy. Společnost Daterra vybrala pouze šest pražíren na celém světě, aby se připojily k této iniciativě. Díky řadě experimentů se jim společným úsilím podařilo vyvinout nejlepší možný způspob zpracování vzácné odrůdy Aramosa - black honey. The Barn Forest je závazkem vysadit 40 000 stromů. Za každý sáček kávy Earth Coffee zasadíme v Brazílii jeden původní strom, o který budou odborníci ze společnosti Daterra pečovat po dobu 10 let, než bude schopný života bez péče. S vaší podporou již bylo vysazeno 24 000 stromů. Kromě objednání kávy Earth Coffee můžete na stromy darovat přímo prostřednictvím pražírny.
Společnost Daterra je průkopníkem ve svém oboru: snaží se posouvat hranice v produkci kávy a dbá na kvalitu i udržitelnost. Byli první kávovou farmou s certifikací Rainforest Alliance v Brazílii a jediným výrobcem kávy s certifikací B Corp na světě.
Při zpracování medovou metodou (honey) se odstraní slupka a vnější vrstva ovoce obklopující fazole, ale sliz zůstane na místě. Právě tato lepkavá, zlatavá vrstva dala této metodě název. Při podtypu této metody jménem black honey, který The Barn zvolili pro tento lot byla drtivá většina slizové vrstvy zachována, což umožňuje z kávových třešní vytáhnout naprosté maximum intenzivní sladkosti. Zrna se pak pomalu suší na vyvýšených lůžkách, kde získají výraznou tmavou barvu.
- Nadmořská výška: 1.173 m n. m.