Kostarika SANTA TERESA

od The Barn

4.0(2 hodnocení)
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
The Barn
Země původu
Kostarika výběrová káva Kostarika
Region
Kostarika - Tarrazu
Odrůda
Catuai
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Medové (honey)
Chuťový profil
Bílá čokoláda, Žluté švestky
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Kostarika SANTA TERESA z německé pražírny The Barn je charakteristická tóny žlutých švestek a bílé čokolády

Roger Ureña je místní hvězda kávové scény v kostarickém Tarrazu. Je asi nejodvážnější v jeho přístupu k experimentálnímu zpracování a jeho provedení je na velmi kvalitní úrovni. Roger je známý svými špičkovými kávami a naposledy The Barn představil jeho bílou medovou kávu Catuai v roce 2017. Farma se nachází ve výšce 2000 m n. m. v oblasti Santa Maria de Dota, kde těží z vysoké nadmořské výšky a bohatého terroiru krajiny. Jako jeden z prvních kostarických pěstitelů, kteří pěstují kávu v tak vysokých nadmořských výškách, byl Roger průkopníkem, který ukázal neuvěřitelný potenciál těchto odlišných podmínek. 
Když viděl, jak jeho rodiče a prarodiče obdělávají svou půdu, začal se Roger pěstování kávy věnovat již ve svém dětství. Svou hlavní farmu Santa Teresa získal před deseti lety a rozhodl se na ní pěstovat kávu na pouhých 10 hektarech: většina jeho pozemků zůstává chráněným lesem. Jeho zpracovatelský závod má ideální polohu, která těží z mírného odpoledního slunce a nižší oblačnosti.

Tyto zrnka odrůdy Catuai se zpracovaly metodou white honey. Roger obvykle přiveze třešně do mlýna večer, nechá je přes noc v nádobě a druhý den ráno kávu zpracuje. Tímto způsobem zintenzivňuje profil šálku. Káva se zbaví slupky a většiny dužiny ve speciálním stroji, tzv. depulperu značky Pegasus. U jeho bílých medových káv odstraní co nejvíce dužiny a ponechá jen malé množství. Zrna se poté ihned přenesou k sušení na vyvýšená lůžka ve stínu, přičemž trvá přibližně 8-10 dní, než zrna dosáhnou požadované vlhkosti. Tenká vrstva se pravidelně obrací, aby se usnadnilo rovnoměrné sušení, zatímco přírodní cukry obsažené ve zbytku dužiny dodávají kávě sladkost.

  • Pěstitel: Roger Ureña
  • Nadmořská výška: 2000 m n. m.
  • Zpracování: White Honey 

Další kávy od The Barn

Hodnocení (2x)

Hodnocení celkem
4.0 / 5
Doporučuje
50%
1 z 2 uživatelů
Karel Mačalík ověřený zákazník 1. Červen
Nedoporučuje produkt
250g
Pavol ověřený zákazník 23. Duben
Doporučuje produkt
250g

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5895 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice