Vyvážená sladkost s příjemnou kyselinkou dělá z této kávy skvělého společníka pro espresso. Řeč je o naturálně zpracováné kávě ze Rwandy od pražírny The Naughty Dog, která chutná po oranžovém vínu, sladkém citrónu a pralinkách. Výsledkem je plný, ale zároveň jemný šálek, který si zamilují všichni, kdo ocení sofistikované espresso.
Rwanda má ideální podmínky pro pěstování kávy, které zahrnují vysokou nadmořskou výšku, pravidelné srážky, vulkanickou půdu s dobrou organickou strukturou a hojnost klasické odrůdy arabiky Red Bourbon. Velkou většinu rwandské kávy pěstují drobní pěstitelé, kteří pěstují kávu na pozemcích, které často nejsou o mnoho větší než jeden hektar na rodinu, přičemž káva se pěstuje ve většině částí země, zejména podél jezera Kivu a v jižní provincii. Tato káva přesněji pochází od více než 1 500 drobných pěstitelů, kteří své loty dodávají do zpracovatelské stanice Rugamba na břehu jezera Kivu. Stanice je vybavena depulperem, fermentačními nádržemi a sušícími lůžky; po příjezdu je káva před dalším zpracováním plavena v mycích kanálech, aby se odstranily nezralé třešně.
Naturální metoda je často používána v oblastech s nedostatkem vody, zejména v Africe a v suchých oblastech Latinské Ameriky, například v Brazílii. Při suchém zpracování jsou třešně rozprostřeny na betonových plochách nebo postelích a suší se na slunci nebo pomocí sušiček. Káva se pravidelně otáčí, aby se zabránilo plísním a nežádoucí fermentaci. Po dokončení sušení se mechanicky odstraní slupka v tzv. dry millu. Suché zpracování přidává kávě charakteristické chuťové prvky, které nezávisí na odrůdě ani terroiru. Správně provedené sušení přináší do šálku ovocné tóny a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 1520 m n. m.