Rwanda Nyabumera od liberecké Mia Coffee Roastery je sladké a sametové espresso, které vás uchvátí svou jemností a ovocnou bohatostí. Tato promytá káva z regionu Nyabumera nabízí v šálku tóny jahod, smetany a grepu, které se navzájem doplňují a vytvářejí osvěžující a vyvážený zážitek. Pokud máte rádi krémové a šťavnaté šálky, tahle Rwanda má velký potenciál stát se vaším oblíbencem. Ať už ji pijete samotnou, nebo s mlékem, kde vytváří skvělé duo, bude vás vždy bavit.
Tato káva pochází ze zpracovatelské stanice s názvem Nyabumera v okrese Nyamasheke, která se nachází v krásné rwandské oblasti ve vysoké nadmořské výšce okolo 1800 m n. m. V roce 2023 byla stanice dokonce revitalizována pod vedením společnosti Providence, která ji modernizovala. Aktuálně se tedy může pyšnit nejmodernějším vybavením. Nyabumera spolupracuje s více než 1200 farmáři, kterým mimo jiné poskytuje i tréninkové programy zaměřené na zlepšení kvality a udržitelnosti pěstování kávy. Můžete si být tedy jisti, že zrnka, která právě držíte v rukou byla s zpracována s láskou a pečlivostí.
Káva je zpracována oblíbenou promytou metodou, kdy třešně po sběru procházejí fermentací ve vodních nádržích. Tento proces dodává kávě čistý a osvěžující chuťový profil, často také výrazné ovocné aroma. Výsledkem je šálek s jemnou ale příjemnou kyselinkou, sladkými ovocnými tóny a krémovou texturou, která vás ve výsledném šálku příjemně překvapí.
- Nadmořská výška: 1800 m n. m.