Svěží, promytým způsobem zpracovaný mikrolot odrůdy Caturra od farmáře Waltera Paredese. Nové organicky certifikované Peru v nabídce oblíbených Candycane Coffee chutná po mochyni peruánské, pomerančové kůře a celé to doplňuje chuť úžasného javorového sirupu.
Walter Paredes je vášnivý a oddaný producent kávy, který věří, že dosažení nejlepších výsledků vyžaduje tvrdou práci. Walter se spolu se svojí rodinou plně věnuje produkci výběrové kávy. Od roku 2020 je členem kooperativy Aromas Del Valle, která sdružuje zhruba 300 malých farmářů v regionu Cajamarca v severním Peru. Kooperativa členům umožňuje snazší přístup k financování investic nového vybavení, lepší zastoupení na trhu a větší sílu při vyjednávání ceny kávy. Další výhodou je přístup k informacím a vzdělávací programy pro farmáře a jejich rodiny.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 2 000 m n. m.
- Farmář: Walter Paredes