Hledáte kávu, kterou si můžete vychutnat i večer? Tak tato bezkofeinová limitka od pražírny Candycane Coffee je tu právě pro vás! V šálku vás uchvátí sladké tóny perníku, anýzu a kakaa bez nepříjemného dopadu kofeinu na váš spánek. Užijte si tuto kávičku, kdykoliv budete chtít, a to bez omezení!
Farma Los Nogales je rodinný podnik, proto je tedy těžké mluvit pouze o jediném jménu. Oscar Hernandez je třetí z generace farmářů, kteří pěstují kávu na jihu departamentu Huila, poblíž městečka Bruselas. Je energický, vždy pozitivně smýšlející a inovativní člověk nejen pro svou rodinu, ale také pro široké okolí. Jeho táta, Ricaurte Hernandéz byl prvním, který dokázal to, co my už dnes dávno víme, že v Bruselas můžete najít ty nejlepší kávy z celé Kolumbie. V roce 2006 vyhrál kolumbijský Cup of Excellence a jak říkají místní, díky němu se o nás začalo mluvit. Ricaurte "umístil" Bruselas a s ním i celý departament Huila na mapu výběrové kávy. No a Oscar pokračuje v této tradici, díky němu a jeho přístupu je Los Nogales centrem inovací a informací i pro všechny proaktivní farmáře v okolí.
Proces začíná pečlivým sběrem pouze zralých kávových zrn. Tím je zaručena optimální kvalita kávy bez kofeinu. Následně kávová zrna procházejí důkladným čištěním a dezinfekcí vyčištěnou vodou. Tím se odstraní nečistoty a nežádoucí mikroorganismy. Kávová zrna se poté ponoří do vody a roztřídí se podle hustoty. Zrna s vyšší hustotou mají tendenci se potopit, zatímco zrna s nižší hustotou plavou. To pomáhá oddělit kvalitní zrna od vadných. Vytříděná zrna se podrobí tepelnému šoku vodou o teplotě 80 °C po dobu 20 sekund, po němž následuje rychlé ochlazení studenou vodou po dobu 3 až 5 minut. Tento proces rozkládá cukry a pasterizuje zrna, což přispívá k výsledné chuti kávy. Po fermentaci se kávová zrna důkladně promyjí, aby se odstranily nežádoucí částečky káv a tím se vyvarovalo nechtěných chutí. Následně se přidává přírodní rozpouštědlo, které se získává z dužiny nebo slupek samotné kávy pomocí enzymatických a fermentačních procesů. Toto rozpouštědlo je nezbytné pro extrakci kofeinu ze zrn. Kávová zrna se ponoří do rozpouštědla přibližně na 48 hodin. Tento proces umožňuje, aby se kofein rozpustil v rozpouštědle a kávová zrna zůstala bez kofeinu. Po ponoření do rozpouštědla se kávová zrna znovu promyjí, aby se odstranily veškeré zbytky rozpouštědla. Bezkofeinová kávová zrna se umístí do sušicího prostoru a nechají se sušit přibližně 8 dní. Tím se zajistí, že zrna před balením dosáhnou správné vlhkosti.
- Nadmořská výška: 1900 m n. m.