Pražírna Jamese Hoffmanna Square Mile přináší novou jarní kávičku z Kolumbie, která díky svému medovému zpracování osladí vaše oblíbené kávové chvilky. Ochutnáte v ní sladké borůvky, šťavnaté mango a meruňky. Zkrátka ideální zrnka pro všechny kávové mlsouny!
Jose Hernán Quintero si tiše vyšlapal příkladnou cestu od doby, kdy v roce 2005 začal pěstovat výběrovou kávu. Jeho dvojí vášeň pro zalesňování a kreativní zpracování na pražiče udělala dojem během jejich návštěvy loni v září. La Pradera se poprvé objevila jako předplatitelská exkluzivita v roce 2019. V rámci dlouhodobých nákupů od společnosti Herrera, se nyní Square Mile rozhodl zrealizovat opakující se nákupy ve stejné komunitě. José Hernan se začal zajímat o medový proces zpracování pro jeho minimální spotřebu vody. Svůj protokol rozpracoval do svého typického třífázového fermentačního procesu, který této elegantní odrůdě Yellow Bourbon dodává čistou borůvkovou příchuť.
Yellow Bourbon má co nabídnout: je sladký, má jemnou chuť a je komplexní. Tuto odrůdu lze vysledovat až do roku 1930 v Pederneiras, So Paulo. Existují dvě hypotézy o tom, jak Yellow Bourbon vznikl. První tvrdí, že odrůda vznikla přirozeným šlechtěním Botucatu’s Yellow a Red Bourbon, zatímco druhá je, že rostlina je přirozenou mutací Red Bourbonu. Byl to jeden z prvních kultivarů, který byl uznáván pro svůj vynikající šálek a také pro mnohem vyšší výnos než jiné odrůdy. Okamžitě si získal oblibu v Brazílii, přičemž jeho výroba se v letech 1949 až 1951 zdvojnásobila. Yellow Bourbon na druhou stranu v následujících letech zaznamenal pokles. To bylo přičítáno vzniku produktivnějších a méně citlivých kultivarů kávy.
- Sklizeň: leden 2024
- Nadmořská výška: 1.700 m n. m.