Stejně jako dortík a citrusová sodovka u babi na dvorku, tahle kávička vás osvěží a pohladí po duši! Z těchto zrnek si připravíte skvělé espresso plné chutí připomínajících grepovou sodovku, pomelo a zároveň marcipán. Nechte se unést příjemnou chutí této vymazlené Kolumbie vypěstované oblíbenou farmářkou Anou Gloriou Rodriguez.
Budějovická pražírna Kmen s Anou spolupracuje roky a má k tomu dobrý důvod. Ana je farmářka samoživitelka, která svou vlastní pílí dovedla svou zděděnou farmu téměř k dokonalosti. Mezi jejími pomocníky je 80% žen a je členkou asociací, které sdružují a pomáhají ženám farmářkám. Vydobyla si úctu a obdiv svého okolí a i vy teď můžeme okusit plody jejího knowhow. Její farma leží ve vysokých nadmořských výškách ve známé kávové oblasti Huila, departementu Bruselas. Ten je známý produkcí těch nejkvalitnějších výběrových zrnek s bohatým chuťovým profilem. Díky ideálním klimatickým podmínkám se zde pěstují kávy s výraznou ovocností.
Zrnka odrůdy Castillo a Caturra (obě vyšlechtěné z odrůdy Bourbon) jsou zpracovaná oblíbenou honey metodou, která podtrhuje sladkost a plnost výsledného šálku. Kávové třešně se při ní zbaví dužiny jen částečně a následně se s ní i suší. To pomáhá podtrhnout slaďoučký potenciál pečlivě sesbíraných zrnek. Ana navíc vyvinula vlastní metodu, která zachytí každé nezralé zrnko. Jak to funguje v praxi? Jednoduše! Na speciální vroubkovanou desku postupně nabírá zrnka a pokud rozpozná víc než 4 nezralá, celý koš se znovu ručně přebírá, takže si můžete být jisti, že na vás v pytlíčku čekají jen tak 100%