Výběrová káva Keňa KIANGOI z dánské pražírny The Coffee Collective je charakteristická tóny rebarbory, angreštu, citrusu a růže.
Kiangoi je suchý mlýn vybudovaný družstvem 1400 drobných farmářů a spravovaný manažerem Kennethem Njeru. Závod, ve kterém byla káva zpracována, je součástí kooperativy Runget, která má další 2 závody v Kii a Karimikui. Jedná se o největší závod v regione Kirinyaga, což se odráží na vysoké a stabilní kvalitě jejich produkce. Prostředí závodu je bohaté na srážky a leží v ideální nadmořské výšce na jižním okraji parku Mount Kenya a města Noarima. Farmáři z komunity sklízejí a sbírají třešně ze svých zahrad a dopravují kávu do závodu. Závod platí malou zálohu při dodání kávy. Zbývající částka přijde po prodeji kávy. Lepší a dobře spravované mokré mlýny jsou schopny poskytnout zemědělcům více než 85% prodejní ceny. Třešně se třídí ručně.
- Producent: Kenneth Njeru Kaboro
- Nadmořská výška: 1.600 - 1.800 m.n.m.
- Sklizeň: Říjen - Prosinec