Výběrová káva Indonésie PEGASING z české pražírny Father's Coffee Roastery je charakteristická tóny třešní, ibišku, manga a limety.
Farma a zpracovatelská stanice Hendry a jeho rodiny je ostrůvkem experimentálního zpracování v moři konvenční promyté kávy, která je pro oblast Pegasing typická. Hendrův otec Hamdan se do oblasti přestěhoval v roce 2006, koupil pozemek a začal pěstovat kávu. Brzy se pro ni nadchl i jeho syn Hendra, který začal experimentovat se způsoby zpracování, studovat literaturu a hledat rady u ostatních indonéských farmářů, kteří se odklonili od tradiční promyté metody, které se v zde říká Giling Basah. Rodina investovala velké množství prostředků zejména do zařízení pro různé typy zpracování – malou mokrou lisovnu se dvěma loupačkami na třešně, gravitační promývací kanály a několik vyvýšených lisů, nebo do velkých polyetylénových tunelů určených k sušení kávy. Hendra zpracovává kávu až deseti různými způsoby a nepřestává experimentovat. O způsobu zpracování rozhoduje počasí, a také poptávka ze strany klientů: většinu své úrody totiž prodává pražírnám přímo v Indonésii, především v Jakartě. Jeho zpracovatelská stanice vyprodukuje až 40 tun kávy ročně, tu nakupuje od 70 farmářů z okolí. Hendra je motivuje k prodeji odměnou za dobrý sběr, příspěvkem na cestu, pokud je farmář z daleka, a také příplatkem za pěstování mikrolotů.
Promytá káva z Hendrovy stanice pochází od těch nejlepších pěstitelů, kteří sbírají jen zralé kávové třešně a žijí v nejvyšších nadmořských výškách. Zrna se vyloupou a promyjí, poté 12-18 hodin fermentují v betonové nádrži. Následně se, v závislosti na počasí, 8-14 dní suší na vyvýšených postelích. Poté se ještě ručním přebíráním odstraní všechna nezralá nebo vadná zrna tak, aby odpovídala standardům výběrové kávy.
Tim Tim je indonéský název pro odrůdu známou jako Hybrido de Timor. Je to přirozený kříženec robusty a arabiky objeven na farmě na ostrově Timor v roce 1917. Odrůda se dnes hojně pěstuje po celém světě kvůli své odolnosti vůči chorobám a je využívána jako genetický základ pro projekty, které vyvíjejí odolné křížené odrůdy kávovníku. Gayo 1 je odrůda, kterou v roce 2010 oficiálně představilo indonéské ministerstvo zemědělství jako rezistentní vůči chorobám. Není úplně jasné, jaký má odrůda základ, nicméně její genetika napovídá, že také může být potomkem odrůdy Hybrido de Timor.
- Nadmořská výška: 1 300 - 1 500 m n. m.