Výběrová káva Indonésie KERINCI - WONDERLAND z české pražírny Chroast Coffee Roasters je charakteristická tóny černých třešní a karamelu.
Téměř všechny farmy na Sumatře jsou malé. Průměrně mají mezi půl až dvěma a půl hektary a káva tu tvoří pro farmáře jejich hlavní příjem. Mnozí z nich si po sklizni kávy přivydělávají jako dělníci na místních čajových plantážích, které jsou často nedaleko od plantáží kávových. I proto tu vzniká čím dál tím častěji iniciativa pro organizování kooperativ, což jim umožňuje vyjednat si lepší ceny za kávové třešně, sdílet své zkušenosti a organizovat školení. Během sklizně jsou všechny třešně sklízeny ručně. Obvykle je většina práce odvedena nejbližší rodinou. Po sběru jsou třešně dovezeny do UPH sběrného centra, kde je odkoupí kooperativa a jsou zpracovány před odesláním do centrální zpracovatelské stanice.
Nejprve se sklízejí velmi vyzrálé třešně (se stupněm slizovitosti podle Britxe blížícím se hodnotě 26). Poté se třešně rozmělní a umístí do nerezové nádrže se všemi slizy. Nádrž je hermeticky uzavřena a proces fermentace probíhá několik hodin v závislosti na prostředí. Po celou dobu procesu je kontrolována teplota. Produkce C02 během fermentace a tlak, který z ní vzniká, umožní, aby se do pergamenu dostaly chutě kávových šťáv. To je klíčový bod tohoto procesu. Kvašení musí být zastaveno, jakmile se spotřebují cukry obsažené ve slizu. Proces sušení musí následovat rychle, aby se proces kvašení zastavil a nedošlo ke změně chuti.
- Zpracovatelská stanice: Kerinci Gunung Tujuh
- Nadmořská výška: 1400 - 1700 m n. m.