Vychutnejte si ovocnou bombu s intenzivními tóny višní. Zajímavý twist přichází v podobě svěžích pomerančových tónů, které doplňuje ostré skořicové aroma. Kořeněná, třešňová a citrusová! V téhle kávičce naleznete vše, po čem každý milovník harmonie touží.
Tento lot pochází z farmy El Silencio, která se nachází v nadmořské výšce 1700-1850 m n. m. Na ploše 6 hektarů se pěstuje pouze odrůda Castillo. Producent Robinson Rivera pěstuje kávu již 18 let. Již pět let je členem Asociación de Caficultores del Centro del Cauca por la Paz (ACC) - neziskové organizace, která vznikla v roce 2016 v Piendamó v provincii Cauca. Jejím cílem bylo vždy zlepšování kvality kávy, od jejího pěstování až po komercializaci, a jejich zlepšováním chce sdružení dosáhnout sociálního dopadu v regionu, jako je snižování chudoby a řešení sociálních konfliktů.
Při promytém zpracování s prodlouženou fermentací, jsou třešně ihned po sklizni promyty a zbaveny slupky a dužiny. Zrnka jsou dále fermentována (narozdíl od klasické promyté metody, kdy se jedná o pár hodin, je v tato fáze prodloužena). Po dalším promývání jsou zrnka přesunuty na betonová prostranství, či vyvýšené africké postele k sušení. Zrnka jsou při tom neustále otáčena a prohrabována, zakrývána před rosou a deštěm, aby nepodléhala plísním a hnilobám. Po cca 14 dnech se zrnka přenesou do sil, kde odpočívají dalších 30 – 60 dní. Poté se již zrnka rozdělí dle kvality a velikosti a nasypou do jutových pytlů, připravené k exportu. Promytá metoda přináší v šálku čisté, lehké a svěží tělo s ovocnými tóny a květinovým aroma. Bohužel ale není příliš šetrná k životnímu prostředí, jelikož se při ní spotřebuje velké množství vody a s odpadní vodou se do prostředí uvolňuje i mnoho nežádoucích látek.
- Nadmořská výška: 1 700 - 1 850 m n. m.