Výběrová káva Indonésie KERINCI z pražírny Chroast Coffee Roasters je charakteristická tóny ananasu, grepu a limonády.
Tento promytý lot doslova boří veškeré mýty a představy, které má většina z nás o indonéské kávě. Představte si super šťavnatou, třešňovou limonádu, černý čaj a grapefruit! Družstvo Koerintji Barokah Bersama sdružuje 250 členů, kteří farmaří na náhorní plošině ležící na úpatí hory Kerinci na ostrově Sumatra. Hora je obklopena svěží sopečnou půdou. Téměř všechny farmy na Sumatře jsou malé, v průměru od 0,5 do 2,5 hektaru. Během sklizně jsou kávové třešně ručně sbírány. V tomto plně plně promytém lotu jsou třešně nejprve odslupkovány a ponechány přes noc fermentovat. Další den jsou promývány, aby se zbavily vrstvy slizu. Káva se následně suší na terasách a pak je přemístěna na vyvýšené postele, kde schne v průměru dalších 15 dní. Po usušení je káva opakovaně ručně tříděna.
- Producent: Kerinci Gunung Tujuh
- Region: Mount Kerinci, Sumatra
- Nadmořská výška: 1400 - 1700 m. n. m.
- Zpracování: promyté (washed)
- Odrůda: Sigarar Utang, Andung Sari
- Cuppingové skóre: 87