Výběrová káva Honduras SANTA CLARA z pražírny Candycane je charakteristická tóny zeleného jablka, kakaové nibsy a nutely.
Raula Manuela známe člověka zodpovědného za chod zpracovatelské stanice Xinacla, kterou vlastní Marysabel Caballero a Moises Herrera, jedni z nejznámějších producentu v Hondurasu. Raul pracoval s Moisesem po mnoho let a staral se o chod zpracovatelské stanice Xinacla. Raul říká, že by pro něj bylo obtížné pracovat s kávou bez Moisese a oba jsou si nyní blízcí jako bratři. Raul začal pracovat s kávou už v 16ti letech, ve svých 20 letech se oženil a spolu s manželkou a založili farmu Santa Clara. Ve svých 65 letech je Raul stále neuvěřitelně pracovitý člověk, kromě pěstování vlastní kávy dál řídí chod stanice Xinaclu. Zde zpracovává i svou kávu. Santa Clara je farma o rozloze 10 hektarů o rozloze 1600 mnm a pěstuje hlavně Catuai. My jsme tento lot vybrali pro naše espresso hlavně kvůli neuvěřitelné sladkosti a vyváženosti chutí.
- Producent: Raul Manuele
- Oblast: Chinacla
- Zpracování: promyté (washed)
- Nadmořská výška: 1600 m n.m.
- Odrůda: Catuai
- Cuppingové skóre: 87