Výběrová káva Etiopie WOSASA z britské pražírny Square Mile je charakteristická tóny broskví, manga a jahod.
Název tohoto lotu, Wosasa, pochází z vesnice, kde dvacet pět farmářů, kteří přispěli k tomuto lotu, žije se svými rodinami. Všichni pěstují odrůdu Gibirrina a Serto, která je oblíbená pro svou vysokou odolnost vůči chorobám. Zemědělci pěstují kávu ve stínu domorodých stromů, obklopeni bohatou hlinitou půdou, přičemž průměrný producent vlastní 3,5 hektarů půdy kolem Wosasy. Všichni místní farmáři jsou vyškoleni v agronomii a posklizňových postupech „králem Guji“ Ture Waji, který kromě školení farmářů také provozuje sušicí stanice. Co je jedinečné na tom, jak jsou tyto sušicí stanice spravovány, včetně Wosasy, je to, jak jsou sušicí postele organizovány. Lot z každého dne je sledována pomocí štítku a je oddělen od ostatních, přičemž každý štítek uvádí konkrétní datum dodání, počáteční datum sušení a hodnoty relativního obsahu vlhkosti pro každý den. Tato pozornost věnovaná detailům zajišťuje pomalý a rovnoměrný proces sušení maximalizující kvalitu a životnost kávy.
- Farma: Různí drobní zemědělci
- Oblast: Guji
- Nadmořská výška: 2100 - 2350 m n. m.
- Zpracování: Naturální
- Odrůda: Gibirinna, Serto