Lotus Water vám umožní vytvořit vodu, která zvýší žádoucí chutě vaší kávy a utlumí ty nežádoucí. Dvě proměnné, které mají na kávu největší vliv, jsou kromě samotných kávových zrn i voda, kterou používáte k jejich spaření. Jedná se o několik kapalných složek pro úpravu složení vody, které vám pomohou vykouzlit ten tolik chtěný ideální šálek výběrové kávy.
Hořčík vám pomůže, pokud je vaše filtrovaná káva nevýrazná a rozeznáte v ní jen jeden chuťový tón. Tento minerál je užitečný pro dodání síly a zvýraznění široké škály chutí vaší kávy. Rozmanitost chutí, kterou hořčík přináší, je sice skvělá, ale jeho přílišné množství může způsobit, že káva bude chutnat zakalená nebo komplexní do té míry, že nebude snadné rozpoznat nebo vybrat jednu konkrétní chuť (1 kapka koncentrátu ve 450 ml vody přidá 10 ppm hořečnaté tvrdosti jako CaCO3).