Keňa je již tradičně v posledních letech známa velmi vysokou kvalitou své produkce výběrové kávy. Ta je obvykle spojována s ovocnými chuťovými profily a výraznou aciditou.
Káva Kenya GICHUGU AA+ z pražírny Beansmith.s (Kofárna), pochází z letošní úrody od malé skupiny farmářů poblíž místa Gichugu v Keni. Farmáři jsou zde součástí nového programu, který eliminuje nadbytečné články v prodejním řetězci kávy tak, že samotní farmáři dostávají za prodej kávy o poznání vyšší cenu. Ta jim umožňuje mimo jiné také zlepšování podmínek na svých farmách, vzdělávání v nových zemědělských postupech a soustředění své produkce na kvalitu.
Káva je zpracována mokrým procesem, při kterém přímo na jednotlivých farmách probíhá 12ti hodinová fermentace, promývání, sušení a třídění zrna. Výsledkem je čisté zrno, které po upražení a přípravě v chuti připomíná marmeládu z černého rybízu a švestek s výraznou aciditou a silným tělem.