Keňské kávy jsme si neoblíbili pro nic za nic. Díky velké nadmořské výšce a perfektnímu terroiru v okolí masivu Mont Kenya, kde se zpracovatelský závod Kamwangi nachází, je tato káva přesně to, co chcete připravovat na filtr každý den.
The New Ngariama Cooperative Society je název společenství farmářů, kteří v regionu Kirinyaga pěstují kávu, sami ji třídí a následně dodávají do zpracovatelského závodu Kamwangi. Cílem těchto farmářů je dodávat co nejlépe protříděné třešně, protože za ně dostanou mnohem větší finanční obnos.
Takto připravené třešně následně putují do depulperu, kde se zbaví slupky. Dále jsou znovu vytříděny dle density ve vodní nádrží a poté putují do fermentačních nádrží. Kávy z tohoto lotu byly fermentovány 12-16 hodin. Následně je nutné, pro zastavení fermentace, kávu v pergamenu opláchnout. Pro dosažení ideální stupně vlhkosti kávy, se suší 12-18 dní na zastíněných afrických postelích.
Výsledek můžete posoudit sami. Černý bez a rybíz, doplňený moc pěknou medovou sladkostí. Mňam.
Výhradně pro filtrovanou kávu.