Výběrová káva z
pražírny Fiftybeans Etiopie Sedancho nese název podle kávovníkových kultivarů v regionu Sidamo, které se nazývají Sedancho. Jedná se o odnož tzv. „Ethiopian Heirloom."
Káva je zpracovaná tradiční suchou metodou. Třesně jsou po ručním sběru vytříděny a následně v polostínu sušeny po dobu 15 dnů. Celý proces zpracování se odehrává v soukromě vlastněném zpracovatelském závodě, do kterého přispívá přibližně 5000 menších farmářu, kdy většina z nich vlastní farmičku okolo 1 ha.
Díky perfektním etiopským podmínkám pro pěstování a zpracování kávovníků, je i tenhle natural perfektně sladký a bez nežádoucích chutí „procesu" (alkohol, kůže, desinfekce, atd.).
Převažují zde tóny jahod, smetany a ananasu. Nám to doslova připomíná jahodový milkshake.