*Kávu Etiopie MOKANISSA nahrazuje Etiopie SEDANCHO s téměř identickou charakteristikou. Přejeme krásné kávové dobrodružství.
Israel Degfa je jedním z mála soukromých vlastníků zpracovatelského závodu kávy v etiopském regionu Guji. Kromě zpracování se také věnuje vlastní kávové farmě s názvem Mokanissa a výkupu kávových třesní od měnších farmářů v okolí města Kerchanste.
Díky poctivému přístupu nejen ke kávě, ale také k vlastním zaměstnancům produkuje Israel fantastické kávy již 3. rok v řadě.
Tento lot zpracováný metodou natural nesoucí název Diima jsme si vybrali zejména díky perfektním „funky“ chutím a aromatům. Přesto je tahle kávy velmi čistá a příjemná.
Ihned po ručním sběru potují zralé kávové třešně na zastíněné postele, kde se po dobu 18 dnů a při pravidelném promíchávání suší přibližně 12 hodin denně. V noci odpočívají. Pravidelné pohyb třešní při sušení zajišťuje, že se do chuti nedostanou nepříjemné „fermentované“ tóny. Následně jsou třešně zbaveny slupky a pergamenu. Zrnka jsou pak zabaleny a připraveny na export.
Jahody, punčové řezy, gumoví medvídci, banány, všechny tyhle sladké chutě nás baví čím dál tím více.