Jak lépe oslavit den lásky, než se zamilovanou limitkou od pražírny The Naughty Dog! Tato káva pohladí po duši všechny kávomily zamilované do výběrovky, protože tahle pecka navoněná jasmínovým květem, sladká po cukrové vatě a vyvážená po čaji earl grey vás nenechá v klidu. Jedná se o blend tří káv z nichž každá dodá výsledné chuti šálku jedinečný tón a vy byste si ji rozhodně neměli v tomto láskou zalitém období nechat ujít!
Blend tvoří tři lahodné kávičky: El Salvador Los Naranjos Geisha zpacovaná naturálně, Colombia Dulce Misterio Geisha zpracovaná promytě a Ethiopia Bensa Damo zpracovaná také promytě.
Salvadorská farma Los Naranjos, byla založena v roce 1936 v údolí Los Naranjos v Sonsonate v Salvadoru, kde mírné počasí a ideální nadmořská výška vytvářejí ideální podmínky pro pěstování kávy. Většina káv na farmě je odrůdy Bourbon, ale pro vás je v tomto blendu vybrána odrůda Geisha pro ještě lahodnější chuť. Kolumbijská část tohoto blendu Dulce Misterio pochází z rukou farmáře Mauricio Duque, který díky své farmě v nadmořské výšce 1850-2040 m n. m. a veliče pečlivým postupům v pěstování vytvořil skvost odrůdy Geisha. Poslední článek lahodné směsi tvoří Etiopie Bensa Damo z farmy s nadmořskou výškou 1860 - 2160 metrů nad mořem. Stanice Damo získává červené třešně od okolních zemědělců a zpracovává je různými způsoby. Stanice poskytuje pracovní příležitosti a zajišťuje hlavní příjem pro okolní zemědělce a vyplácí o 20-30 % více, než je průměrná částka pro producenty kávy. Na farmě používají moderní techniky zpracování a proto je i výsledná káva velmi kvalitní a v kávovém světě oblíbená.
Naturální zpracování: známé také jako "suché zpracování," je jednou z nejstarších a nejtradičnějších metod zpracování kávy. Po sklizni jsou celé kávové plody vysušeny na slunci, často na podložkách nebo visutých lůžkách, dokud nezměknou a nejsou připraveny k oloupání. Tento proces může trvat několik týdnů a vyžaduje pečlivé sledování a pravidelné obracení zrn, aby se předešlo plísním a hnilobě.
Promyté zpracování: Kávové třešně se sbírají selektivně a ručně. Poté krátce odpočívají ve vodě, kde se odstraní plovoucí části. Poté putují do depulperu, kde se odstraní vnější vrstva třešní. Opět se fermentují ve vodě, aby sladký sliz změkl. V posledním kroku se propláchnou ve vodních kanálech, aby se odstranil sliz a mohly se později sušit na afrických postelích a byly připraveny na export.