Ve spolupráci s nizozemskou pražírnou Friedhats vytvořil Valentin Kimenyi už po několikáté kávový skvost odrůdy Bourbon. Letos pro vás připravili speciální dárek, Gasharu Impano, což v kinyarwandštině doslova znamená "dar". Tato káva ve vašem šálku vytvoří čistou a lahodnou chuť, která nám připomíná sladké pečivo a peckové ovoce s lehkým funky podtónem. Je to nápoj, který vám zpříjemní každé těžké ráno i podpoří chvíli pohody se šálkem v ruce.
Mycí stanice Gasharu se nachází v blízkosti pohoří Rwanda Kongo Nil Mountain Chain a je jednou ze dvou mycích stanic společnosti Gasharu Coffee. Pracují s 1650 drobnými farmáři z této oblasti a pěstují nejčastěji kávovou odrůdu Bourbon. Kávu ze stanice Gasharu pražírna Friedhats praží již několikátým rokem a neustále nás překvapuje kvalita a komplexnost jejich chutí.
Valentin Kimenyi obhospodařuje Gasharu poté, co převzal farmu v roce 1976 po svém otci. Ten zde zasadil své první kávovníky už v 17 letech. V průběhu let vybudoval Gasharu do dnešní podoby a položil tak skvělý základ pro Valentina. Se dvěma ženami v domě, jeho manželkou a matkou, se kávový podnik stal skutečně rodinným podnikem, navázal další partnerství s pěstiteli kávy, založil nové farmy a díky Mariině pedagogickému zázemí začal podnik podporovat vzdělávání dětí v kávě. Valentin Kimenyi, majitel farmy, řekl o kávě ze své farmy toto:„ Káva je víc než jen třešeň. Káva je dlouhou dobu pro naše lidi důvodem, proč trávit čas společně."
- Nadmořská výška: 1.700 - 2.110 m n. m.
- Producent: Valentin Kimenyi
- Mycí stanice: Gasharu
- Sklizeň: 2022