Výběrová káva Peru El Aliso z pražírny Beansmith.s (Kofárna) s charakteristikou pomeranče, čokolády a hroznů.
Producenti zde pěstují kávu v impozantních nadmořských výškách Peruánských And kde jsou škody způsobené mrazem reálnou hrozbou. Průměrná teplota okolo 16 °C je jedním z faktorů, který přispívá k pomalému zrání kávových třešní.
Díky tomu rostlina vyvíjí komplexní kyseliny, což vede k intenzivní ale jemné chuti kávy. Chladná teplota také výrazně ovlivňuje proces fermentaci třešní. U této kávy trvala fermentace 32 hodin a byla následována 8 až 10 denním sušením.
- Odrůda: Caturra / Typica Farma / washing station El Aliso
- Nadmořská výška: 2200m
- Oblast: Arenal, Santo Tomas - Cajamarca
- Cuppingové score: 86,5
- Acidita: Nízká acidita