Výběrová káva Kolumbie FINCA EL RUBI z německé pražírny The Barn je charakteristická tóny kakaa a skořice.
Finca El Rubi, odkud tato šarže pochází, se nachází v oblasti Acevedo v Huile, kde Heiner Lazo již mnoho let pěstuje kávu. Farmu získal před 25 lety se svou ženou Johannou. Manžele ji pojmenovali podle drahokamu, který dostal předchozí majitel, jako svatební dárek. Po mnoho let byla farma El Rubi vysazená odrůdami Caturra, Kolumbia a Castillo, ale v posledních letech se snaží experimentovat s exotičtějšími odrůdami, třeba jako odrůda Papayo. Původně se věřilo, že jde o mutaci Caturry, ale genetické testování naznačuje blízkou příbuznost s etiopskými odrůdami. Na farmě se kromě Papayo pěstují odrůdy SL 28 a Pink Bourbon, které byly poprvé vysazeny před 3,5 lety.
Třešně zpracované metodou honey začínají v procesu stejně jako u metody promyté. Po sklizni putují do depulpačního stroje, aby byly zbaveny slupek. Stroj lze nastavit tak, aby za sebou nechal různá množství dužiny (slizu), což procesu dodá název - podle toho, kolik slizu na kávě ulpí se následně medová metoda dále dělí např. na white, red, black honey atd. Zelená káva se slizem se nechá uschnout na slunci, kde je nadále kontrolována, aby bylo dosaženo správné míry vlhkosti.
- Producent: Heiner Lazo
- Nadmořská výška: 1600 - 1800 m. n. m.