Intenzivní ovocná bomba z Berlínské pražírny The Barn - to je Keňa GAKUYU-INI, jak ji všichni známe. Hned v prvním loku ucítíte kyselkavý černý rybíz za kterým následuje perfektně vyladěná dochuť zralých švestek. Pokud jste také fanoušky Keňské kávy, tato vás určitě nezklame!
Farma Gakuyu-ini se nachází v oblasti Kirinyaga, na jižních svazích hory Keni. Tento region je obdařen ideálními podmínkami pro pěstování kávy a úrodnou vulkanickou půdou. Kolem 1 600 farmářů tvoří družstvo Thirikwa Farmers Cooperative, kteří sbírají zralé třešně v nadmořské výšce 1600-1700 metrů nad mořem. Thirikwa trží za svou kávu vysoké výdělky a má tak možnost předávat vysoké prémie svým členským farmářům. Zpracovatelská stanice recykluje vodu, kterou používá ke zpracování třešní. Průměrně velká farma má přibližně 200 kávovníku. Pro poskytnutí stínu a pro podporu farmářů mimo kávovou sezónu jsou na polích vysázeny banánové a makadamiové stromy. Než se třešně dostanou k dalšímu zpracování jsou ručně tříděny. Káva se poté rozděluje podle hustoty do různých kvalit. Následuje fermentace, která trvá 16-24 hodin pod vodou. Po fermentaci jsou kávy promyty a znovu tříděny podle hustoty v promývacích kanálech. Poté jsou po dobu 16-18 hodin namáčeny v čisté vodě z proudu Gatomboya. Sušení probíhá na vyvýšených afrických postelích 21 dnů.
- Producent: Thirikwa Farmers Cooperative
- Nadmořská výška: 1600 - 1700 m n.m.