Podzim klepe na dveře a přináší s sebou i tuto limitku z nizozemské pražírny DAK Coffee Roasters. Jedná se o promytou kávičku z Keni, která vás na první ochutnání překvapí svou šťavnatostí a sladkostí. Lesní plody, karamel a jablečné gumové bonbony. To vše si můžete vychutnat v šálku této výborné limitky. Zahalte se do deky a pozorujte padající listí ve společnosti této parádní kávičky.
Stejně jako mnoho jiných nejlepších keňských káv byla i tato káva vypěstována na farmě Gichathaini, nacházející se na jižních svazích hory Mount Kenya v oblasti Nyeri. Nyeri je často označováno za nejlepší kávovou oblast v Keni. Je domovem některých velkých jmen v oblasti výběrové kávy. Jeho úrodné půdy jsou bohaté na organické látky a výborně zadržují vodu: ideální pro kávu. Gichathaini je mycí stanice patřící družstvu Gikanda Farmers Cooperative, které sdružuje jednotlivé pěstitele kávy, kteří společně usilují o rok od roku lepší kvalitu. Zemědělci dodávají třešně do stanice, kde se třídí a zpracovávají. Při dodávce obdrží farmář malou zálohu, po které následuje plná platba při prodeji zpracovaných zrn.
Při promyté metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelená zrníčka s pozůstatky dužiny se poté fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.
- Nadmořská výška: 1700 - 1900 m n. m.